Kevin J. Gaston-John I.Spicer, Βιοποικιλότητα, Μια εισαγωγή, μετάφραση: Δ. Βαφείδης, εκδ. University Studio Press, 2002
Το βιβλίο αυτό είναι μια σύντομη και απλή εισαγωγή στη γνώση της βιοποικιλότητας. Ειδικότερα γίνεται αναφορά στο πως προέκυψε, ποια είναι η σημασία της και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν για τη διατήρησή της. Το βιβλίο προσφέρει μια διαχρονική επισκόπηση των αξιόλογων επιστημονικών προσπαθειών περιγραφής και ποσοτικοποίησης της βιοποικιλότητας και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς.
Bertrand de Montmollin -Wendy Strahm (επ), Τα 50 Κορυφαία (top 50) Φυτά των Νησιών της Μεσογείου, Άγρια φυτά στο χείλος της εξαφάνισης και τι χρειάζεται να γίνει για να σωθούν, μετάφραση Γρ. Καδή & Κ. Καδή, IUCN, 2007
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 50 από τα πλέον απειλούμενα φυτικά είδη που αναπτύσσονται στα νησιά της Μεσογείου. Στόχος της έκδοσης αυτής είναι να προσελκύσει την προσοχή τόσο του κοινού όσο και των πολιτικών στην ευάλωτη χλωρίδα των νησιών της Μεσογείου και να ζητήσει τη λήψη επειγόντων μέτρων διατήρησης. Οι συνέπειες των αυξανόμενων ανθρώπινων δραστηριοτήτων και οι αλλαγές στις αγροτικές πρακτικές δεν πρέπει να οδηγήσουν στην εξαφάνιση αυτών και άλλων ειδών.
Iωάννης Σπαντιδάκης, Ελληνικός Κήπος, εκδ. Αθ. Σταμούλης, Αθήνα 2008
Η έκδοση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, τους λάτρεις του κήπου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, και παράλληλα αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για όλους τους σπουδαστές των συναφών με τον κήπο ειδικοτήτων. Γραμμένο ειδικά για τις εδαφοκλιματικές συνθήκες της χώρας μας και εμπλουτισμένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το βιβλίο μάς προσφέρει πρακτικές γνώσεις για την επιλογή των φυτών και των υλικών, το φως και το φωτισμό, το νερό ως διακοσμητικό και λειτουργικό παράγοντα, την έννοια και τη σημασία του χρώματος στον κήπο.
Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά της Ελλάδας
Μια γνωριμία με τους Σημαντικούς Βιοτόπους της Ελλάδας,
Επιμέλεια κειμένων: Κ. Βασιλάκης, Μ. Παναγιωτοπούλου, Γ. Τσάκωνα, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, 1994
Πληροφορίες για 113 περιοχές της Ελλάδας που συγκαταλέγονται στο ευρωπαϊκο δίκτυο των Σημαντικών για τα Πουλιά Περιοχών. Περιέχει επίσης τα κριτήρια αξιολόγησης παρόμιων περιοχών καθώς και ολόκληρη την ευρωπαΪκή οδηγία για τα πουλιά (79/409/ΕΟΚ). Το βιβλίο αυτό είναι ταυτόχρονα μια γνωριμία με τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας και ένα εγχειρίδιο γι'αυτούς που ενδιαφέρονται να δράσουν αποτελεσματικά για την προστασία τους.
Λ. Παμπέρης, Ελληνικές πεταλούδες, Αθήνα 1997
Η φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Πεταλούδων Ρόδου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Ρόδου & Δήμος Πεταλούδων, Ρόδος 2008,
φωτογραφίες Ανδρέας Γκανάτσιος
To φωτογραφικό αυτό λεύκωμα αναδεικνύει μερικές από τις πτυχές της σπουδαιότητας της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και την σπανιότητα του οικοσυστήματος της κοιλάδας των πεταλούδων και το σημαντικός έργο της πρώτης τετραετίας που λειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων.
Andrea Bonetti, "Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα: 40 φυσικοί παράδεισοι", 2008
Το βιβλίο αποτελεί ένα οδοιπορικό στους 40 εναπομείναντες φυσικούς παραδείσους της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, με έμφαση στην ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας.