MONUMENTA
ΔΡAΣΕΙΣ
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
Το Young ArcHers project κέρδισε το WSIS24 βραβείο
Το YoungArcHers project κέρδισε το WSIS24 βραβείο από τη ITU, τη UN telecommunications agency για το αποτελεσματικό, φιλικό εκπαιδευτικό έργο που προσφέρει. https://www.monumenta.org/.../press.../site:JVKU-YVKS49XRM

Πληροφορίες

Το Young ArcHers είναι ένα έργο ErasmusPlus, που πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στους μαθητές τους (9-12 ετών), συμπεριλαμβανομένων των χρηστών με αναπηρίες και με ποικίλα κοινωνικο-πολιτιστικά υπόβαθρα https://youngarchers.eu/. Οι εταίροι του προγράμματοςείναι: KOENA, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Citizens In Power (CIP), Morningside Montessori Elementary Private School, MONUMENTA και 22ο ΔημοτικόΣχολείοΑθήνας.

Αντλώντας έμπνευση από ιστορικά κτήρια που κατασκευάστηκαν το διάστημα 1850-1960 στην Αθήνα, τη Βαρκελώνη, τη Λευκωσία και το Παρίσι, το έργο Young ArcHers προτείνει προσβάσιμα διεπιστημονικά εργαλεία και εκπαιδευτικό υλικό κατάλληλο για τους δασκάλους που επιθυμούν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές τους σχετικά με την ευρωπαϊκή διάσταση της τοπικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες ενεργού πολίτη.

Επιπλέον, το Έργο αναδεικνύει τον ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας ως καταλύτη για την εμπέδωση της νέας γνώσης και προωθεί την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, μέσω εκστρατειών ευαισθητοποίησης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.